About the Blog :3 ♥

Ez a blog az én életemről, élettapasztalataimról és élményeimről szól. Megírom a számomra érdekesebb vagy gondolgodtatóbb kérdésekról a véleményemet. Ha kíváncsi vagy rá, csak nézz be!

Állandó oldalak

Ami csak kell :D

Google PageRank

Hordozható ökohotel

2013.03.30. 09:22

szerző: AnG

A DROP mini ökohotel a barcelonai székhelyű In-Tenta designcsapat fejéből pattant ki, célközönségük a modern nomádok és természetimádók. Az épület nemcsak mozgatható (szinte bármilyen terepen elhelyezhető, vízparton, hegyen, erdőben), de kialakítása is környezetbarát, üzenete pedig: minél közelebb a természethez.

drop.jpg

A fa- és acélelemekből összerakott szerkezet egy központi csőből áll, melyhez a két végén buborékszerű ablakok kapcsolódnak – az építmény leginkább egy kapszulára hasonlít, áttetsző végekkel. Kicsit emlékeztet a mexikói Tubo Hotelre, csak könnyedebb az egész.



Az inspirációt a körülöttünk található organikus formákból merítették a tervezők, akik szerint a kapszula kényelmes és a bezártság érzésével sem kell megküzdenünk (hiszem, ha érzem). Ebben segítenek az ablakok, melyek teljes egészében nyithatóak, ezek a természetes szellőzésért felelősek és felül is bőségesen árad be a napfény.

drop2.jpg

A központi részen található a hálószoba és nappali, míg a fürdőszoba és egyéb kiszolgáló helyiségek az épület oldalában/végében találhatóak, konyha azonban nincs. A tervezők külön figyeltek arra, hogy a lehető legkisebb nyomot hagyja az építmény, nemcsak ökológiai értelemben, de építészetileg is – az egész egy kis emelvényen található. Külön esővíz újrahasznosító-rendszer gyűjti össze a vizet, ami tovább csökkenti a környezetterhelést.





A díjnyertes alkotás szerepelni fog az Urban Square mikroépítészeti katalógusában (januárra ígérték, de csúszás van), a megjelenés után pedig indulhat a gyártás. Majd azért az árára kíváncsiak leszünk.

Címkék: motor család közélet újság hotel hangulat egészségügy környezetvédelem élmény környezet öko egyéniség ökohotel

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://angs-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr735183722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katy White 2013.05.06. 08:30:51

mi az AnG az árát már nem mered odaírni? :D

AnG · http://angs-blog.blog.hu/ 2013.05.06. 08:54:49

@Katy White: Kedves Katy!
Biztos nagyon borsos lehet az ára, de nem találtam meg az interneten egy webáruházban sem, de majd még keresem, hogy még pontosabb információval szolgálhassak mind neked, mindpedig a többi kedves látogatómnak is! Sajnálom, de ha megtudom, hogy mennyibe kerül, abban a pillanatban írni fogok! -Azt hiszem ezt megígérhetem!-
Csak nem venni szándékozol egyet? Vagy csak szeretsz utazni, azért érdeklődsz ennyire iránta? Mert személy szerint nekem azért ennyire szimpatikus és lenne praktikus ez a "hordozható lakás", mert imádok utazni!
süti beállítások módosítása