About the Blog :3 ♥

Ez a blog az én életemről, élettapasztalataimról és élményeimről szól. Megírom a számomra érdekesebb vagy gondolgodtatóbb kérdésekról a véleményemet. Ha kíváncsi vagy rá, csak nézz be!

Állandó oldalak

Ami csak kell :D

Google PageRank

Pozitívan csalódott a New York Times utazási rovatának amerikai újságírója, aki véletlenszerűen választott úti céljául egy első látására a turisták számára nem túl érdekes magyar kisvárost, Mezőberényt.

Véletlenszerűen választotta ki a 11 ezer lelket számláló békési Mezőberényt hétvégi kirándulásának helyszínéül Seth Kugel, a New York Times utazási rovatának újságírója, aki a lap online kiadásában számolt be élményeiről.

A Bukarestből Budapestre tartó vonatról szállt le, hogy szokásához híven egy olyan települést teszteljen, ahol sok más turistához hasonlóan még sosem járt és amelyről szinte semmit sem tud. Azt pedig, hogy újságíró, most sem akarta felfedni.

Beszámolója szerint azt sejtette, hogy mi nincs Mezőberényben: említésre méltó turistalátványosság, olyan hotel vagy étterem, amelyről legalább egy értékelést írtak már a TripAdvisoron, illetve sok angolul beszélő helyi lakos. Az "állítólag zárkózott és formális" magyarokról is azt gondolta, kihívást jelenthetnek a hétvége alatt.

Kezdeti kétségei azonban hamar szertefoszlottak, az állomásról kilépve máris egy helyi látványosságokat felüntető, turistáknak szóló térképes táblát talált, ráadásul a település "ígéretesnek" tűnt, több éttermet és üzleteket is felfedezett, tetszett neki a díszes városközpont is. A Berény Szállóban "abszurd" áron, 3500 forintért vett ki egy szobát, és találkozott két, disznóvágásra érkezett budapesti turistával is, akik rögtön szóba elegyedtek vele.

Kugel szerint a hétvége alatt kiderült, hogy Mezőberény egy "finoman elbűvölő" település. Meglátogatta az Orlai Petrics Kulturális Központ muzeális gyűjteményét is, ahol talán még sosem járt külföldi. A belépődíjat elengedték neki, körbevezették és megismerkedett a város magyar, német és szlovák kultúrtörténeti örökségével.

Véletlenül belebotlott egy szeszfőzdébe is, ahol beavatták a pálinkafőzés rejtelmeibe, később pedig, a katolikus misén megismert család tagjai meg is hívták a rokonukhoz egy kóstolóra, sőt hétfőn még egy disznóvágásra is hivatalos volt, de tovább kellett indulnia Budapestre. "Talán legközelebb, ha Mezőberénybe jövök" – írta beszámolója végén.

Címkék: fotó teszt turizmus kép közélet hír hotel város pálinka élmény híresség környezet disznóvágás hírességek idegenforgalom pálinkafőzde New York New York Times Mezőberény

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angs-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr225808467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása