About the Blog :3 ♥

Ez a blog az én életemről, élettapasztalataimról és élményeimről szól. Megírom a számomra érdekesebb vagy gondolgodtatóbb kérdésekról a véleményemet. Ha kíváncsi vagy rá, csak nézz be!

Állandó oldalak

Ami csak kell :D

Google PageRank

Budapest...

2014.03.27. 14:16

szerző: AnG

Budapest látványosságaival bizonyítja a Buzzfeed, miért a miénk a legszebb város Európában.

29 budapesti látványosságot mutat be a Buzzfeed nevű amerikai oldal. A képekkel és az ajánlószövegekkel csak egyet akarnak bizonyítani: Magyarország fővárosa egyben Európa legszebb városa is. Híres épületeinken túl gyógyfürdőink, a Cipők a Duna-parton és elképesztően hosszú villamoshálózatunk is belekerült a cikkbe. Nézd meg ide kattintva, milyen helyeket gyűjtött még össze az oldal!

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Letschert

Korábban a CNN állított össze hasonló anyagot, ők nyolc nevezetes épületen keresztül mutatták be, hogy miért a legszebb kelet-európai város Budapest.

1.. Halászbástya (Halászbástya)

A számos tereptárgyak épültek a késő 1800-as években, hogy megünnepeljük a 1000 éves évfordulóján az alapító, a Magyar Halászbástya alkotják 7 torony, ami a 7 magyar törzs, amely megalapította a nemzet. Ülő tetején Budai Várnegyed, a Bastion nyújt néhány, a legszebb kilátás nyílik a Dunára és a városra.

Halászbástya (Halászbástya)
Flickr: Kolle / Creative Commons / Via Flickr: 23012085 @ N04
Flickr: mellvéd / Creative Commons / Via Flickr: 28658116 @ N02
Flickr: zickzangel / Creative Commons / Via Flickr: 49461619 @ N06

2. Az Országház (House of the Nation)

A House of the Nation, vagy a Magyar Parlament épülete, a harmadik legnagyobb parlament épülete a világon. Kész a 1902 után közel 20 évvel az építés, épült szinte kizárólag a magyar anyagok és tartalmaz 691 szobával. Azt is otthont ad a magyar koronázási ékszereket.

Az Országház (House of the Nation)
Flickr: azso / Creative Commons / Via Flickr: 15887936 @ N00

Gudella / Gudella

linux87/linux87

 
Flickr: epyon / Creative Commons / Via Flickr: epyon

3.. Szent István Bazilika (Szent István Bazilika)

A Budapest legnagyobb temploma, a Szent István-bazilika épült során a 50 éves, a 1800-as években. Eredetileg a design építész Hild József, ez építkezés leginkább felügyelte a neves Ybl Miklós, az egyik vezető építészek az idő, aki tervezte a budapesti Operaház. A 96 méter magas, a középső kupola olyan magas, mint, hogy a magyar parlament.

Szent István Bazilika (Szent István Bazilika)
Flickr: Proimos / Creative Commons / Via Flickr: 34120957 @ N04
Flickr: jota_ce / Creative Commons

4.. Dohány utcai zsinagóga (Dohány utcai zsinagóga)

A Dohány Zsinagóga a Európa legnagyobb zsinagógája, és a második legnagyobb zsinagógája a világon. Épített 1850-es években, a stílusa is befolyásolta, hogy a későbbi zsinagógák, leginkább a New York-i Central zsinagóga.

Dohány utcai zsinagóga (Dohány utcai zsinagóga)
Flickr: 1 ¥ / Creative Commons / Via Flickr: 62929416 @ N00

5.. Mátyás-templom (Mátyás-templom)

Több mint 700 éves, Mátyás-templom volt a helyszíne a koronázási I. Ferenc József osztrák és felesége Erzsébet, ami egyben a létesítmény az Osztrák-Magyar Monarchia 1867-ben. A tető cserepes kerámia a híres Zsolnay gyár tartozik.

Mátyás-templom (Mátyás-templom)
Flickr: Proimos / Creative Commons / Via Flickr: 34120957 @ N04

6.. Budavári Palota (Budai Vár)

Más néven a királyi palota, a Budai Vár tetején ül Várhegy, a budai oldalon a város. A helyszín a pazar szertartások során az Osztrák-Magyar Monarchia, ma már otthont a Budapesti Történeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és az Országos Széchényi Könyvtár.

Budavári Palota (Budai Vár)
Flickr: rodrigodavid / Creative Commons / Via Flickr: 33113219 @ N00
Flickr: ashchand / Creative Commons / Via Flickr: 99709433 @ N04
Flickr: tortitri / Creative Commons / Via Flickr: 67433276 @ N05

7.. Iparművészeti Múzeum (Iparművészeti Múzeum)

Alapítva 1872-ben, a budapesti Iparművészeti Múzeum a harmadik a maga nemében Európában. Amellett, hogy a kiterjedt művek, nagyrészt származó a Magyar Nemzeti Múzeum és a vásárolt világkiállításokon, hogy van egy egész kincstári tárgyak egykor tulajdonában Magyarország egyik leggazdagabb főúri család, az Esterházyak. A tető, mint, hogy a Mátyás-templom, készült Zsolnay csempe.

Iparművészeti Múzeum (Iparművészeti Múzeum)
Flickr: redteam / Creative Commons
Flickr: ktylerconk / Creative Commons

8.. Széchenyi Fürdő (Széchenyi Bath & Spa)

A Széchenyi Fürdő & Spa a legnagyobb gyógyfürdő, és az egyik legnagyobb nyilvános fürdők, Európában. 15 a 18 medencéi tavaszi táplált vízzel.

Széchenyi Fürdő (Széchenyi Bath & Spa)
Flickr: EOLE / Creative Commons / Via Flickr: 73491156 @ N00
Flickr: Proimos / Creative Commons / Via Flickr: 34120957 @ N04
Bernadett Szabo / Reuters

9.. Széchenyi Lánchíd (Széchenyi Lánchíd)

A Széchenyi Lánchíd volt a leghosszabb függőhíd Európában, és az első állandó híd, hogy csatlakoztassa a budai és pesti oldalán, Budapest, amikor épült az 1800-as évek közepén. Ma már széles körben, mint a legszebb híd a város. Azt híresztelik, hogy a két gyám oroszlán nincs nyelvük, mégis, csak nem látjuk őket a földről.

Széchenyi Lánchíd (Széchenyi Lánchíd)
FarkasB / FarkasB
Flickr: paolomargari / Creative Commons / Via Flickr: 97544179 @ N00
Balogh László / Reuters

10.. Vajdahunyad vára (Vajdahunyad vára)

A Budapest Városliget, Vajdahunyad vára ad otthont a különböző fesztiválok és rendezvények egész évben, valamint a kiállítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeum. A nyáron és ősszel, a lakosok és a turisták hajóval kényelmesen a tavon, télen pedig ez lesz a jégpálya.

Vajdahunyad vára (Vajdahunyad vára)

11.. Hősök tere (Hősök tere)

Található végén Budapest fő bevásárló utca, az Andrássy út, a Hősök tere az UNESCO Világörökség részét képezi. Otthon a Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok, a leghangsúlyosabb eleme a Millenniumi emlékmű , 1900-ban épült, hogy megemlékezzenek az 1000 éves évfordulóját érkezése a magyar törzsek a régió, amely a mai Magyarország.

Hősök tere (Hősök tere)
balti007/balti007
Emoke_Szabo / Emoke_Szabo

12.. Párizsi Udvar (párizsi Arcade)

Épült a 20. század elején, a párizsi Arcade egykor díszes és pazar bevásárlóközpont. Mintájára a Passage des panoráma a párizsi, az Arcade-ban épült, számtalan stílus, beleértve a gótikus, a reneszánsz, és az Art Nouveau, és most egy nagyrészt üres, de mégis lenyűgöző, a munka az építészet Budapesten. Ez volt a forgatás helyszín része Tinker, Tailor, Soldier, Spy.

Párizsi Udvar (párizsi Arcade)
Flickr: gtps / Creative Commons
Flickr: James Guppy / Creative Commons / Via Flickr: 97938415 @ N00
Flickr: Christof Mauersberg / Creative Commons / Via Flickr: 100653718 @ N03

13.. Boscolo Budapest Hotel

Korábban a New York-palota, a Boscolo Budapest legnagyobb felhívni a New York Kávéház, a hagyományos kávéházi a muraled mennyezetek és aranyozott oszlopok volt, élen jár a budapesti kávézóban jelenet fordulóján a 19. században.

Boscolo Budapest Hotel
Flickr: dorottyak / Creative Commons

14.. Magyar Állami Operaház (Magyar Állami Operaház)

Amikor először nyitotta meg kapuit a 1884-ben, az Operaház volt, a látvány, hogy lelkes tömeg lerohanták a biztonsági őrök, hogy egy pillantást vethessenek a díszes architektúra.

Magyar Állami Operaház (Magyar Állami Operaház)
Flickr: OBIS / Creative Commons / Via Flickr: 49502979506 @ N01
Flickr: theodevil / Creative Commons / Via Flickr: 35722809 @ N03

15.. A Cipők a Duna-parton (Cipők a Duna)

Készítette magyar szobrász Pauer Gyula és barátja, Can Togay 2005-ben, Cipők a Duna- adózik a magyar zsidókat, akik megölték a folyó a kezében, a Nyilaskeresztes Párt, Magyarország egyik leghírhedtebb fasiszta szervezet, az 1940-es években. Mivel a cipő nagyon értékes abban az időben, áldozatokat arra kérték, hogy távolítsa el az övék végrehajtás előtt. Minden faragott pár mintájára tényleges cipő az idő.

A Cipők a Duna-parton (Cipők a Duna)
Flickr: proforged / Creative Commons / Via Flickr: 23724950 @ N03

16.. Szépművészeti Múzeum (Museum of Fine Arts)

Dedikált nagyrészt vizsgálja a vizuális és művészi Európa történetének, a budapesti Szépművészeti Múzeum ad otthont egy átfogó gyűjteménye az európai, valamint az egyiptomi, dolgozik, többek között egy lovas szobor Leonardo da Vinci. Ez is jellegét a második legnagyobb gyűjteménye a spanyol alkotás kívül Spanyolországban.

Szépművészeti Múzeum (Museum of Fine Arts)
Bamboome / Bamboome

17.. Four Seasons Hotel Gresham Palace

Osztva kis lakások teljes Népköztársaság magyarországi Gresham Palace-ben visszatért a városba 1990-ben, és nem tartalmaz a gyönyörű szecessziós részletek, mint a festett üveg, mozaikok, és kovácsoltvas.

Four Seasons Hotel Gresham Palace
Flickr: randyconnolly / Creative Commons / Via Flickr: randyconnolly

18.. Budavári Sikló (Budapest Budavári Sikló)

Eredetileg a 19. század végén, mert így a dolgozók a budapesti Várhegy az ingázás, a sikló már gyönyörű kilátást nyújt a látogatók a város.

Budavári Sikló (Budapest Budavári Sikló)
Flickr: xrrr / Creative Commons / Via Flickr: 32563803 @ N00
Flickr: syymza / Creative Commons / Via Flickr: 22839921 @ N08

19.. Margitsziget (Margaret Island)

Ült a közepén, a Duna, a Margitsziget volt, különböző időpontokban a történelemben, otthont ad számos templomok és kolostorok, a hárem az Oszmán Birodalom és a resort a királyi méltóságok. Ez végül nyilvánították park 1908-ban, és a funkciók több medence, egy japán kert, és egy Art Nouveau stílusú víztorony.

Margitsziget (Margaret Island)
Juliane Jacobs / Juliane Jacobs
Leptospira / Leptospira

20.. Gellért Fürdő (Gellért Spa & Bath)

Azt mondják, hogy a legtöbbet fényképezett fürdő Budapesten, a Gellért Fürdő és Fürdő medencék, fürdők, és gőzfürdő, bedecked szecessziós stílusban.

Gellért Fürdő (Gellért Spa & Bath)
Flickr: theodevil / Creative Commons

21.. Szabadság Szobor (Szabadság-szobor)

A Szabadság-szobor egyike a kevés megmaradt emlékei a kommunista korszak Magyarországon, hogy nem távolították el. Tetején ülve budapesti Gellért-hegyen, ez a szárnyaló a város jelképe.

Szabadság Szobor (Szabadság-szobor)

22.. Gerbeaud Cukrászda (Café Gerbeaud)

Az egyik legnagyobb kávézó Magyarországon a Gerbaud Café ízletes kávét, gazdag csokoládét és ízletes kezeli a pazar szobákban márvány és sötét szemű fa.

Gerbeaud Cukrászda (Café Gerbeaud)
Flickr: theodevil / Creative Commons

23.. Memento Park

Memento Park egy szabadtéri múzeum szentelt feltárása a kommunista korszakban, különösen a nagy és szimbolikus szobrok. Az egyik legnépszerűbb látnivalók a park a tribün és Sztálin csizmái , 1:1 másolata a stand, ahol a kommunista vezetők is, hogy a látszat és a csizma, a Sztálin-emlékmű, hogy lebontották során a magyar 1956 októberi forradalom.

Memento Park
Flickr: tubaism / Creative Commons

24.. Nagytétényi Kastély (Nagytétényi kastély)

Egy gyönyörű példája a magyarországi barokk építészet Nagtétényi kastély ma már része a budapesti Iparművészeti Múzeum, bemutató munkái bútorok szerte az európai történelemben.

Nagytétényi Kastély (Nagytétényi kastély)
Flickr: 33037982 @ N04 / Creative Commons

25.. Danubius Szökőkút (Danubius-kút)

A Budapest Erzsébet tér (Erzsébet tér), a kút egy közös találkozóhely.

Danubius Szökőkút (Danubius-kút)

26.. Keleti és Nyugati Pályaudvarok (Keleti és Nyugati pályaudvar)

Magyarország két legfontosabb vasútállomásokon, a Keleti (a képen az első), valamint a Nyugati csatlakoztassa Budapest a többi magyar, valamint a nagyobb városok mindkét oldalán Európában, többek között Bécsben, Bukarestben, Münchenben és Moszkvában.

Keleti és Nyugati Pályaudvarok (Keleti és Nyugati pályaudvar)

27.. ​​Fővám téri Piac (Nagycsarnok)

A Nagycsarnok, vagy Vásárcsarnok, a legnagyobb fedett piaca Budapesten.

Fővám tér Piac (Nagycsarnok)
Flickr: lehnin78 / Creative Commons / Via Flickr: 31715625 @ N00

28.. Villamos (villamos)

A több mint 96 mérföldre a pálya, a budapesti villamos hálózat az egyik legnagyobb a világon, valamint a legnépszerűbb forrása a közlekedés a városban. Villamos No. 2 követi a görbe a Duna és nyújt gyönyörű kilátás nyílik a budai oldalon a város.

-->

Címkék: vélemény történet divat éjszaka változás hangulat emlékek nosztalgia múlt érzések hírességek előzmények egyéniség tanúlság Budapest

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angs-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr775881291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása