About the Blog :3 ♥

Ez a blog az én életemről, élettapasztalataimról és élményeimről szól. Megírom a számomra érdekesebb vagy gondolgodtatóbb kérdésekról a véleményemet. Ha kíváncsi vagy rá, csak nézz be!

Állandó oldalak

Ami csak kell :D

Google PageRank

Mitől gazdag Svájc?

2013.06.18. 13:49

szerző: AnG

1233226418_kanton-terkep.jpg_502x336

Az iskolában az igazgató kért egy listát a beszerzési nőtől, hogy mit, honnan és mennyi pénzért vásárol az iskola. A kimutatást me is kapta egy pár óra múlva úgy, hogy a termék származásának helye legtöbbször ki volt húzva, vagy külföldi helyet takart. Ekkor az igazgató elmagyarázta neki, hogy a legegyszerűbb:

1- Ha valamire szükségünk van, a legjobb, ha a városból próbáljuk m,eg beszerezni, így támogatjuk a helyi termelőket, a későbbi problémák kizártak és megspóroljuk a szállítási költséget.

2- Ha a városban nincs, meg kell nézni, hogy a tartományban van-e, hiszen még így is olcsó a szállítási díj.

3- Ha a tartományban sincs, utánna kell nézni, hogy Svájcban hol gyártják az adott terméket.

4- Végül felmerülhet a kérdés, hogy mi a teendő abban az esetben, ha az egész országban nem állítják elő a szükséges dolgot. Ekkor a legjobb módszer csukott szemmel hátradőlni, éselgondolkozni azon, hogy egyáltalán szükség ven-e arra a termékre!

Címkék: gazdaság város iskola termék gazdag tartomány Európa Svájc

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angs-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr505367238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása