About the Blog :3 ♥

Ez a blog az én életemről, élettapasztalataimról és élményeimről szól. Megírom a számomra érdekesebb vagy gondolgodtatóbb kérdésekról a véleményemet. Ha kíváncsi vagy rá, csak nézz be!

Állandó oldalak

Ami csak kell :D

Google PageRank

Fagyi házilag!

2013.06.11. 22:47

szerző: AnG

Ma azt találtam ki, hogy meggyből és joghurtból készítek egy már-már fagyi szerű valamit. Eredetileg tejfölből készülne, mert a zsírtartalma miatt krémesebbre fagyna, de tejföl sajna nem volt itthon. A joghurt diétás, a meggy zsírégető, a nádcukor meg egészséges! 

A recept: Egyforma súlyú meggyet és joghurtot (például: 40-40 dkg), kevés vaníliás cukrot (1 tasak) és ízlés szerint cukrot összeturmixolunk, formába öntötünk, bele rakjuk a pálcikákat, majd az egészet betesszük a fagyasztóba, estére kész is lesz a fincsi, házi készítésű fagylaltunk. 

Címkék: meggy fagylalt konyha trükkök nyár főzés fagyi házilag jégkrém

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://angs-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr445356557

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jön a kánikula. Fagyit ide, gyorsan! 2013.06.12. 07:20:00

Őrület, a drágám a gáton dolgozik, miközben én a konyhában teszek veszek. Feje tetejére állt a világ! Amúgy meg a következő napokra két vihar közt kánikulát ígér a meteorológia, erre fel kell készülni! Legutóbbi beszerzésünk egy jégkrémforma, amit m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zef 2013.06.20. 13:23:07

@AnG: Kecsketejet leginkább szappankészítéshez használok :) szappanom.blog.hu

Amúgy igen, a zsírosabb tejekből krémesebb lesz a fagyi.

Ez a recept igazából nem is annyira fagyi, mint inkább jégkrém. A fagyi lényege, hogy hűtés közben folyamatosan keverve a kialakuló jégkristályok úgy nőnek, mint a hópihe, és nem úgy, ahogy a jégcsapok.
süti beállítások módosítása