About the Blog :3 ♥

Ez a blog az én életemről, élettapasztalataimról és élményeimről szól. Megírom a számomra érdekesebb vagy gondolgodtatóbb kérdésekról a véleményemet. Ha kíváncsi vagy rá, csak nézz be!

Állandó oldalak

Ami csak kell :D

Google PageRank

A magyar felsőoktatás...

2013.02.13. 21:20

szerző: AnG

diploma_sapka_k__p.jpg_249x202

Mint mostanában sokat hallhatunk róla, csökkenteni akarják az ösztöndájjakat és az állami finanszírozású szakokon a helyeket.

Hogy miértis van minderre szükség? A válasz nagyon egyszerű! Először is a sok protekciós, akinek a családjában vagy az ismerettségi köreiben van olyan személy, aki ismerős az aktuális egyetemen néhány jó szó és már fel is vették. Másodszor, aki jómódú, pénzes családból származik, a jelentkezési lappal küld pluszba még egy kis pénzt és már bent is van!

Csak az lenne a nagy kérdés, hogy ha be is jutott, de nincsenek meg hozzá az adottságai, és a 4 éves egyetemet vagy főiskolát elvégzi tegyük fel 6 év alatt, milyen szakember (pl. orvos) válik belőle? Nem tudom, ki hogy van vele, de én személy szerint nem szívesen feküdnék be egy ilyen ember keze alá és bíznám rá az életemet... De az állam és a professzorok is ezt fogják elérni, hogy a végén nem lesz egy jó orvos sem, mert nekik a pénz sokkal fontosabb, mint akár több ezer ember élete! Szóval, ilyen világban, országban élünk!

Címkék: vélemény család halál anya apa egyetem orvos változás problémák iskola megértés akarat főiskola szülők tanúlság

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://angs-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr35079274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katy White 2013.05.06. 09:53:36

Igazad va! Én se szívesen műttetném meg magam, egy ilyen "magasan képzett" idiótával... csak az a baj, hogy nem lehet tudni, hogy melyil orvos ilyen és melyik nem... :|
süti beállítások módosítása